Magyarország, Hatvan, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Hatvan, SzG3
Helyszín: Magyarország, Hatvan, SzG3
Magyarország
   47,667627   19,683423

 
6 éve érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Hatvan, SzG3
2282
4
1
14
0
2011. június 16.
Sziasztok, Gábor vagyok! Nemrég Hatvanban voltam hivatalos úton, így elhatároztam, hogy megnézem a várost. Eddig sohasem voltam itt, ill. régebben átmentem néhányszor rajta, elsősorban ha É felé fordulva Hollókő, Somoskő, stb. felé mentünk kirándulni. De valahogy Hatvant megnézni soha nem akarózott. Mint kiderült, erre végül is jó okom volt.
Hatvan a Zagyva partján fekszik, régebben mezőgazdasággal foglalkoztak és az ehhez kapcsolódó ipari termeléssel (cukorgyár, konzervgyár). Ez jó részt megszűnt.
Ha jól belegondolunk, akkor egyetlen látványossága a Grassalkovich kastély lenne, ha működne. Kívülről viszonylag szépen rendbe hozták, de ismereteim szerint belül semmi nincs, a hozzá csatlakozó kastélyparkot pedig felveri a gaz és a sitt. A múlt héten olvastam, hogy itt vadászati kiállítást akarnak a közeljövőben létesíteni. Nem tudom, hogy ennek milyen létjogosultsága lenne, az ennél Budapesthez sokkal közelebbi gödöllői Grassalkovich kastélyhoz is szerintem kevesebben látogatnak, mint az megérdemelné. Hatvan azért hatvan kilométerre van Budapesttől, pont az ellenkező irányba, mint amerre a turisták közlekedni szoktak. Szerintem egy kastélynak berendezett kastély sokkal nagyobb vonzerőt képviselne (lásd a számtalan cseh kastélyt). Bár ismerve a gazdasági lehetőségeinket, valószínűleg még a vadászati kiállítás is csak álom marad, legalábbis a közeljövőt illetően. Pedig a hatvani Grassalkovich kastély megérdemelne egy esélyt (a hatvaniakról nem is beszélve). Tehát itt nem a szervezés hiányosságai, hanem a látnivalók hiánya, ill. a meglévő lehetőségek rossz kezelése okozta a rossz közérzetemet a hatvani látogatásommal kapcsolatban.
1. kiegészítés:
Január 3-n (2015), miután fenn akadtunk a tóalmási kastélyon, elhatároztuk, hogy átugrunk ide, miután átadták a vadászati múzeumot. Ez tényleg így is történt, immár látogatható a kastély. A feleségem nem nagyon szereti a témát, így magát a kiállítást nem néztük meg, csak sétáltunk egyet a parkban. A kiállítás fogadó része (pénztár, ruhatár, souvenir, stb.) nagyon sterilre sikeredett, ugyanígy a park is . Semmi könnyedség, kecs, báj. A belépők is eléggé húzósnak tűntek, így egy rövid séta után már ott is hagytuk a helyet.


Címkék: magyarország, hatva, kastély, grassalkovich
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasai...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Itt az 1. kiegészítés (fent a szövegben!)
 
 
szalay2 hozzászólása 5 év 4 hónapja érkezett
Éppen tegnap nyilatkoztak a tv-ben, hogy a korábban jelzett vadászati kiállítás 2014-re (? - a dátumban nem vagyok biztos) megvalósul. Ez talán mégis jobb megoldás, minthogy jelenlegi állapotában maradjon. Én ennek ellenére a cseh megoldással értek egyet, akik igyekeznek az eredetihez közeli berendezéssel (vagy azzal) bemutatni a kastélyaikat.
 
 
szalay2 hozzászólása 5 év 12 hónapja érkezett
A Népszabadság írta kb. 2 hete, hogy vadászati kiállítást terveznek ide.
 
 
Horizont hozzászólása 6 éve érkezett
Hatvanban tényleg csak a kastély szép. Sajnos mostohán kezelték mindig a várost a megyében.Kár érte, jó kis városka lehetne. A vadászati kiállítást meg nem értem. Gyöngyösön pénz hiányában nyűglődik a Mátra Múzeum, inkább oda kéne szervezni, de szerintem sem lesz sehol ahogy állnak a dolgok manapság.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |