Németország, Düsseldorf (Deutschland, Düsseldorf)

JeDee
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 28 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Düsseldorf (Deutschland, Düsseldorf)
Helyszín: Németország, Düsseldorf (Deutschland, Düsseldorf)
Németország
   51,226060   6,771791

 
2 éve érkezett
JeDee itt volt: Németország, Düsseldorf (Deutschland, Düsseldorf)
941
2
1
45
0
2011. május 13. - 2011. május 14.
Düsseldorf város Németországban, Észak- Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosa, Németország egyik legnagyobb és legfontosabb városa. Jelentős közlekedési csomópont és pénzügyi központ is.
A szűkebb értelemben vett Ruhr-vidék délnyugati előterében, a Rajna mentén fekszik: nagyobbik része (mintegy 25 km hosszan) a jobb, kisebbik a bal parton.
Alapvetően fontos közlekedési gócpont, ahol öt vasútvonal fut össze. Három kikötője van a Rajnán. Düsseldorfé a harmadik legforgalmasabb német repülőtér.
Nevének jelentése: „düsseli falu”, a város mellett a Rajnába ömlő Düssel folyócskára (Düsselbach) utal. Ennek egyik, Joachim Neander prédikátorról elnevezett völgyében találták meg a neandervölgyi ember maradványait.
Düsseldorfot először 1159-ben említi egy pápai okirat, majd 1288–ban Berg grófja városi rangra emelte. 1511-től a Berg grófság, a Berg és Jülich hercegség, majd az Alsó-rajnai nagyállam székhelye volt.
1609-ben a Pfalz–Neuburg család (a neuburgi palotagróf) birtokába került. Nyilván nem ezért, de ezután sok csapás érte a települést. Előbb a harmincéves háborúban (1618–1648), majd a spanyol örökösödési háborúban (1701–1714), II. János Vilmos (II. Johann Wilhelm, alias: „Jan Wellem”) fejedelem (1690–1716) uralkodása alatt újjáépítették, de ennek ellenére később a fia elköltöztette székhelyét a városból.
1794-ben a francia tüzérség jórészt ismét lerombolta, ezután 1795–1801 között Franciaországhoz tartozott. 1801-ben Bajorország kapta meg, majd 1805-től 1813-ig Düsseldorf volt a Napóleon által létrehozott Berg nagyhercegség székhelye. 1814-ben Poroszországhoz csatolták. 1838-ban itt avatták föl az első német vasútvonalat (Düsseldorf–Erkrath), ami a kibontakozó kőszénbányászattal együtt jelentősen hozzájárult a város gazdasági fejlődéséhez. Az 1870-es években egyre fontosabbá vált a vas- és acélipar, ami gyors kereskedelmi és gazdasági fellendülést hozott a városnak. A második világháborúban rengeteg épületét lerombolták, köztük értékes műemlékeket is, nyilván ennek is köszönhető, hogy Düsseldorfot nem emlegetik a legszebb európai városok között.
A háború után a város hamarosan új erőre kapott, 1946-tól Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosa.
Düsseldorf Németország legnagyobb nagyvárosi régiója, a Rajna–Ruhr-vidék egyik gazdasági központja. A Düsseldorfi Vásár (Messe Düsseldorf) évről évre számos fontos nemzetközi rendezvénynek ad otthont:
ComPaMED nemzetközi egészségügyi világfórum,
EuroCIS kereskedelmi információs és biztonságtechnikai vásár,
Euroshop POS marketing vásár,
Hogatec,
Medica Düsseldorf,
Nemzetközi Vizuális Reklámtechnikai Szakvásár,
OMD Online Marketing Düsseldorf,
ProWein Düsseldorf borászati és szeszesitalvásár,
GDS: cipők és bőráruk nemzetközi szakvására,
Beauty International kozmetikai szakvásár,
IMA: játék- és árusító automaták nemzetközi szakvására,
Boot - Düsseldorf Nemzetközi hajó- és csónakkiállítás,
HMD Herrenmode Düsseldorf nemzetközi férfidivat vásár,
CPD Düsseldorf nemzetközi divatvásár,
TOP HAIR INTERNATIONAL nemzetközi fodrász szakvásár,
és nem utolsó sorban – a méretei miatt csak három évente megrendezett - InterPack, a világ egyik legnagyobb csomagolástechnikai szakkiállítása, ahová mi is hivatalosak voltunk.
(45. kép: A kiállítás méretéről annyit kell tudni, hogy egy közepes pavilonba az egész Hungexpo-t be lehetne tolni úgy ahogy van, és ebből van 17. A kép bal felső sarkában látható az Espirit Arena, ahol 2011-05-12-14. között megrendezték az 56. Eurovíziós Dalfesztivált Wolf Kati részvételével).

Düsseldorf Frankfurt am Main után Németország második legnagyobb pénzügyi központja is, itt van több nemzetközi nagyvállalat székhelye:
Metro AG,
ThyssenKrupp,
E.ON,
Rheinmetall,
Henkel,
Vodafone Deutschland,
ERGO Versicherungsgruppe stb.

1832–35 között itt volt zeneigazgató Felix Mendelssohn-Bartholdy, 1850–54 között itt volt városi karmester Robert Schumann, és a város nagy szülöttje Heinrich Heine.Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
JeDee hozzászólása 2 éve érkezett
Egy kicsit lemaradtam, de most értünk haza a buliból. (hiába - fiatalság, bolondság). Szóval: köszönöm a jókívánságokat és természetesen én is minden kedves ismeretlen ismerősömnek Boldog Új Éver Kívánok!
 
 
Horizont hozzászólása 2 éve érkezett
Boldog új évet neked és a családodnak is :) Jövőre veletek újra ugyanitt :)))
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |