Németország, Berlin, Schloß Glienicke, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 27 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 29 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Berlin, Schloß Glienicke, SzG3
Helyszín: Németország, Berlin, Schloß Glienicke, SzG3
Németország
   52,414450   13,094773

 
1 év 7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Berlin, Schloß Glienicke, SzG3
561
1
1
31
0
2016. június 14.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Most Berlin egy ritkán látogatott részére látogatunk el. Ez Glienicke. Régebben azért volt nehéz erre jönni, mivel itt volt a határ Nyugat-Berlin és a DDR (Brandenburg) között (érdekes megnézni a térképet, hogy ez a környék hogyan működhetett abban a korban, ugyanis a sok folyó és tó miatt ez a terület valójában egy sziget. A volt Kelet-Német terület egy kis lakott helynyit belenyúlt Nyugat-Berlinbe, ráadásul a két sarkánál egy zsákszerű kinyúlása is volt. Az egyik zsák a mostani Berlin Potsdam út feléig tartott. Na én volt ebben az időszakban Berlinben (a központban) és láttam, hogy milyen akadályok voltak felállítva a két városrész között. Itt ezt vajon hogyan oldhatták meg, lehet, hogy az egész területre senkit nem engedtek be).
Na de vissza a kastélyhoz. Mint említettem, itt vezet az út Berlinből Potsdamba, ami azért érdekes jelen esetben, mivel Potsdam volt a német militarizmus (Poroszország) központja, Berlin kevésbé. Ezért sok uralkodó inkább ott építtetett magának palota komplexumokat és Berlinben kevesebbet voltak. Károly, Poroszország hercege, aki nyári laknak szánta ezt a helyet, főleg e miatt választotta ki. Eredetileg egy paraszt ház volt itt, ezt fejlesztették egy olasz stílusú palotává, ami az akkori "Olasz álom"-nak megfelelő irányzat volt. Ezzel később máshol is fogunk találkozni. Jelenleg a palotában egy kisebb kiállítás is működik. Csatlakozik hozzá egy kocsiszín is (Remise - magyarul Remíz), olasz stílusú toronnyal. Mivel ez "csak" egy nyári lak, a szokásos palotakert kiegészítőkkel (ilyen olyan egyéb kastély, templom, mauzóleum, orangerie, stb.) itt is találkozunk, de kisebb mértékben, mint mondjuk majd Potsdamban, a Sanssouci esetében. A Remise mellett van az Orangerie, a mellett pedig egy kis nyitott templom szerűség (Klosterhof). Tovább haladva elérünk a Casino-hoz. Innen csodálatos kilátás nyílik a Havel folyó tóvá duzzadt szakaszára. A park csücskében van a kínai teaházhoz hasonlítható kilátó terasz, majd a bejárat felé haladva eljutunk az oroszlános kúthoz. Itt még egy látni való van, a római stílusú Stibadium. Itt visszaértünk a bejárathoz és átsétálhatunk az út túloldalán található vadászkastély területére. A parkja nyilvános, a vadászkastély is megtekinthető kívülről, de a kastélyban egy magán gyógyintézet működik jelenleg (ez a terület ékelődik be a zsák és a tó közé, három oldalról DDR-es terület fogta közre. Jelenleg persze senkit nem érdekel, hogy éppen berlini vagy brandenburgi területen mászkál éppen.
A szokásos fotóalbum a Webcímen keresztül érhető el


Címkék: berlin, schloß glienicke, németország
Webcím: http://nemetorszagfotoalbum.blogspot.hu/2016/06/neme...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 1 év 5 hónapja érkezett
Egy érdekesség: a térképen baloldalt látszik egy híd, ez kötötte össze Nyugat-Berlint Potsdammal annó (DDR). Ezen a hídon cserélték ki egymás között a kémeket. Ha jól emlékszem, valami film is készült erről.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |