Németország, Wörth an der Donau, a kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 21 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 23 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 23 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 9 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Wörth an der Donau, a kastély, SzG3
Helyszín: Németország, Wörth an der Donau, a kastély, SzG3
Németország
   49,000049   12,402807

 
2 év 7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Wörth an der Donau, a kastély, SzG3
620
0
1
14
0
2015. március 26.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Goslarból hazafelé jövet volt annyi időm, hogy ahogy esik úgy puffan alapon néhány helyet megnézzek. Miután az autópályáról is több kastély is jól látszott, így ez a hely is ilyen véletlen alapon került be abba a körbe, amit meg tudtam nézni.
Igen látványos hely, egy domb tetőn található, már messziről látszik. Az első említés 1264-ből való, tehát elég régi. Viszonylag korán a régensburgi püspökség tulajdonába került. 1522-ben reneszánsz jellegű átalakítást végeztek a kastélyon. 1616-ban Albert püspök megépíttette az északi szárnyat valamint a várkápolnát. A harmincéves háborút szinte sérülés nélkül megúszta a kastély. 1803-ban az új Régensburgi Fejedelemséghez került. 1810-ben a Bajor királyság része lett (tisztára, mint Kárpátalja, ott is 6 országban éltek az ottaniak, anélkül, hogy egy lépést is tettek volna). Ez után a Thurn und Taxis család birtokába került a kastély. A II. VH alatt munkatábor is volt itt. 1978-ban a Thurn und Taxis család eladta a kastélyt Regensburgnak. Ettől fogva idősek otthona található benne.
A kastély meglátogatható (legalább is kívülről). Két kaputornyon kell keresztül menni, ekkor jutunk el a belső udvarra. Igen látványos, szép kastély, látszik, hogy gondosan kezelik. Ha visszamegyünk az első kapuhoz és ott (kifelé menet) balra elkanyarodunk, akkor kívülről is megnézhetjük a várat. Ha a másik oldalon visszaértünk a kaputoronyig, akkor a híd alatt találjuk magunkat, innen nem lehet visszamenni az udvarra. Erre is van megoldás, egy kicsit visszafelé haladunk a várárokban, majd jobbra, az udvar magasságában találunk egy kis ajtót, ott egy nagyon szűk lépcsőn feljuthatunk az udvarra és nem kell visszafelé is megkerülni a várat. Ha kocsival jövünk, majdnem a várig fel tudunk menni, de szerintem érdemesebb egy kicsit korábban letenni, egy kis séta nem árt.


Címkék: németország, wörth an der donau, kastély, bajorország,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |