Ausztria, Johannesbachklamm (szurdok), SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Johannesbachklamm (szurdok), SzG3
Helyszín: Ausztria, Johannesbachklamm (szurdok), SzG3
Ausztria
   47,780520   16,039867

 
7 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Johannesbachklamm (szurdok), SzG3
6352
9
8
5
0
2010. április 1.
Sziasztok, Gábor vagyok! Most egy kisebb jelentőségű szurdokról fogok írni, de hát itt voltunk, így nem hagyom ki. Ha a Schneebergről megyünk hazafelé (vagy odafelé), némi kis keresgélés után meg lehet találni ezt a kis szurdokot (főidényben néhány EUR a belépő). Mind a felső, mind az alsó végéről be lehet jutni. Igazából amiért írok róla az más. Amikor leértünk az alsó végéhez, amely egy kis rétbe torkollik be, hatalmas készülődést láttunk. Valamilyen helyi ünnepet készültek megünnepelni. Már több helyen láttuk, hogy ezeket a helyi (vagy nagyobb) ünnepeket komolyan veszik, már több nappal előbb készülődni kezdenek rá (itt még a természetbe is kiköltöztek), gyakorlatilag az egész közösség részt vesz rajta (önként) és iszonyúan jól érzik magukat. Úgy láttuk, hogy az ilyen, hegyi jellegű helyeken, nagy jelentősége van az ilyeneknek, mivel télen eléggé el voltak vágva egymástól (most már persze nem) és amint alkalom adódott rá, azonnal csináltak egy összeröffenést. Szerintem rendkívül jó közösség összetartó dolog, többek között ez hiányzik nálunk (nem felülről jött kezdeményezés és önkéntes, ezért iszonyúan jól érzik magukat). Egy évben több ilyen esemény is van. Mi legutóbb tavasszal vettünk részt egy ilyenen, mikor Puchbergben voltunk húsvétkor, a szomszéd faluban télbúcsúztató volt, tűzgyújtással, stb. Sajnos fényképezőgépet nem vittem, bár sokat nem tudtam volna fényképezni, mivel a tűz fényén kívül más fény nem volt, viszont tényleg sokan voltak ott. Nekünk a fogadó tulajdonosa ajánlotta úgy, hogy arra a négy napra az összes eseményt összeírta, ami a környéken elérhető távolságban volt. Mi csak erre az egyre mentünk el, mivel napközben a hegyekben kóboroltunk (lásd korábbi leírások). A sok egyéb mellet ebbe ebbe az irányba is el kellene mozdulnunk (és itt most nem pálinkafesztiválra és egyéb kereskedelmi jellegű összejövetelre gondolok).


Címkék: ausztria, szurdok, természet
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Most erre mit írjak???
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
'68???? Hát őszintén ma már eszembe se jutna!! Hol vagyunk már?Csehország szép és jó hely! Még Telc városka a kedvencem:)
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Ez is lehetséges, de a legtöbb azzal kezdte hogy nem félünk-e 68 miatt? Soha, egyetlen alkalommal ne hozták fel. Nem hátra néznek, hanem előre. 20 év alatt teljesen megváltozott a hozzáállásuk, a potrohos, sörhasú emberek eltűntek, helyettük szó szerint kisportolt alkatú emberek vannak ott és sok gyerek! A graffiti úgy általában ismeretlen náluk (lehet, hogy van olyan hely, ahol fellelhető, én 17 év alatt egye sem láttam), a gyerekek jól neveltek, egy kastély megnézése közben nem azzal foglalkoznak, hogy ordítoznak, vagy verekszenek, ha nem érdekli őket, akkor is csendben végig végigvárják a vezetést. A zlini állatkertben (lásd OTT) úgy vettük észre, hogy játszótér van mögöttünk, hogy arra fordultunk, nincs állati üvöltés azon a címen, hogy játszótéren vagyunk. A nejem odáig jutott, hogy azt mondta: nyugdíjasként a legszívesebben ott élnék! Ez azért nem semmi, mert 1993-ban el sem akart jönni, hogy minek megyünk oda (ugyanaz, mint az ismerősöknél). Utána beleszeretett Csehországba. Azt is mondta, hogy mindenkit el kellene vinni oda legalább 1 hétre, hogy lássák, ez is lehetséges. Annak egyébként egy szerencsés vonzata van, hogy a magyarok Prágán kívül szinte semmit nem ismernek hogy szinte sehol nem találkoztunk velük, így nem kellett szégyenkeznünk (volt olyan idő, amikor Ausztriában nem nagyon szerettek bennünket, sok üzletbe ki volt írva: Magyar, ne lopj! Mi mindenhol kifizettünk mindent és igyekeztünk úgy viselkedni, ahogy az elvárható és ebben az az érdekes, hogy egyáltalán nem nehéz és főleg nem lealázó). Több helyen már szívesen látott törzsvendégek vagyunk, igyekszünk a magyarokról valami jót is megmutatni. s ez a legtöbbször még ki is fizetődő. Na erről ennyit.
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Pont olyanokkal futottál össze akik ebben nem jó partnerek voltak! Szerintem sokan szeretik Csehországot. Lehet, hogy irigység is van benne, hogy jobbak lettek mint mi, mert sokáig élesztgettük magunkban az érzést, hogy mi vagyunk a legjobbak. Aztán kiderült tévedtünk!Nehéz feldolgozni:)
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Egy rövid hétvégi cseh túrát tudok ajánlani: Valtice, Lednice, Mikulov háromszög, ez alig van messzebb, mint Bécs, ha érdekel, tudok sok információt adni.
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Egy dolgot azonban nem értek, hátha Te tudsz ebben segíteni. Az, hogy az osztrákok ilyenek, annak megvan a történelmi magyarázata. Tegnap is ismerősökkel voltunk a MÜPÁ-ban du-i koncerten (csak közepesen volt jó), és a csehekre terelődött a szó. A nejem egyszerűen imád oda menni, a rend, a nyugalom, a biztonság, a tisztaság és sok egyéb miatt, a látnivaló tömkelege miatt. Most is elkezdte sorolni, hogy a sok látnivalón túl miért szeret oda menni. Teljes érdektelenség mutatkozott az ismerősök részéről. Korábban másoknak is ajánlottam a cseheket, hiszen itt vannak a szomszédban. A legtöbb még azt a fáradtságot sem vette, hogy megnézze a képeimet és egyéb anyagaimat az interneten, bele sem nézett a prospektusokba, amit adtam, stb., amikor rákérdeztem, hogy hogy tetszett a dolog, akkor hímeztek-hámoztak, hogy nem volt idejük rá, stb. (mondjuk 3 hónap után). Pedig ne más élményeit vagy fotóit ajánlottam, hanem az én képeimet, meg a személyes tapasztalataimat. 1993 óta járunk rendszeresen oda és csak szép és jó élményekben volt részünk. Az a néhány ember, aki mégis megfogadta a tanácsomat és elment, azt mondta kivétel nélkül, hogy ilyen jó tanácsot még nem kapott utazási ügyben és sajnálja, hogy már korábban nem ment oda. De ez csak kb. 10 %-a a tanácsot kérőknek. Itt sem nagyon nézegetik a cseh oldalaimat. Mintha a csehek nem is léteznének. Egyszerűen ne értem. És Te?
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Igazad van Gábor! Nem sok helyen jártam (sajnos) de mindenhol irigykedve csodálom azt a nyugalmat, jó kedvet, lazaságot ami nálunk nincs meg. Pedig rövid az élet! Rosszkedvűen, morcosan, irigykedve még rövidebb! Szép hely ez a szurdok!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |