Ausztria, Mattighofen, SzG3

szalay2
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
6 nap 10 órája érkezett
szalay2: Itt az 1. kiegészítés a Koháry-Coburg kastély-hoz.

6 nap 20 órája érkezett
szalay2: Itt az 1. kiegészítes a Borova Hora-i arborétumhoz.

7 nap 1 órája érkezett
Horizont: Szia! Rég jártál erre! :) Érdekes helyet "hoztál" ! :)

7 nap 1 órája érkezett
Horizont: Nagyon szép kis hely! Ha még egyszer férjhez mennék itt tartanám:)...

2 hónap 14 napja érkezett
Horizont: Gábor köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Mattighofen, SzG3
Helyszín: Ausztria, Mattighofen, SzG3
Ausztria
   48,105735   13,149522

 
7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Mattighofen, SzG3
574
4
1
17
0
2016. június 2.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Mattighofenben azért álltam meg, mivel untam már, hogy állandóan borult az ég, itt viszont végre kisütött a nap. Igazából maga a városka csak éppen hogy beleillik a szép osztrák városokba, viszont a Mária mennybemenetele plébánia templom és a kastély.
Először lássuk a templomot: az első említés 1379-ben történt a templomról. A templom három hajós nagy kereszthajóval. Nagyon szépek a freskók és valahogy az egész szebb, mint a templomok zöme, amit ezen a környéken láttam.
2. a kastély: már a 8. században nyoma volt a kastélynak. Ismerve e környék viharos múltját, csoda, hogy ez a kis kastély fenn maradt. Seregek, tulajdonosok jöttek mentek, még a XX. században is. 1918-1938-ig a Háború áldozatainak alapítványa volt a tulajdonos, majd itt működött a német Birodalmi Erdészet. 1945-től amerikai megszállás alatt volt a kastély. 1947-től az Osztrák Szövetségi erdészet birtokába került, majd 2007-ben a város megvette és azóta közfeladatokat látnak el a kastélyban (többek között itt található a Polgármesteri Hivatal is).
Igazából nem egy nagy szám a hely, de ha valaki éppen erre jár, akkor egy kis pihenőre nagyon alkalmas hely.
A kastélyban egy étterem is működik.


Címkék: mattighofen, ausztria, vár, kastély, templom,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 6 hónap 28 napja érkezett
Hacsak úgy nem!
 
 
Horizont hozzászólása 6 hónap 29 napja érkezett
Dehogynem tesznek! Sokat sok pénzből ami nekik jó. A turai kastélyt is eladták...és majd rendbe hozzák, nem úgy van az! http://444.hu/2015/12/15/apropenzert-kelt-el-a-turai-mesekastely-tiborcz-volt-uzlettarsa-kepviselte-a-vevoket
 
 
szalay2 hozzászólása 6 hónap 29 napja érkezett
Örülök, hogy tetszik a hely! Abban igazad van, hogy jó lenne ilyen állapotban látni nálunk sok mindent. Sajnos azt tapasztaltam (még a volt szocialista országok viszonylatban is), hogy a vandalizmus sajnos nálunk a "legfejlettebb". Most arról nem is beszélek, hogy előbb valamit rendbe kellene hozni, hogy utána le lehessen vandalizlni. Az egyszerűen döbbenetes, hogy nálunk mi folyik és nem nagyon tesznek ellene semmit.
 
 
Horizont hozzászólása 7 hónapja érkezett
Lehet, hogy nem nagy szám ez a település, de nekem tetszik. Templom, kastély, szép kert.Ó ha nekünk sok helyen "csak" ennyi lenne, ilyen szép állapotban boldog lennék!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |