Egyiptom, Hatshepszut szentélye

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 11 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Hatshepszut szentélye
Helyszín: Egyiptom, Hatshepszut szentélye
Egyiptom
   25,738118   32,607030

 
4 év 6 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Egyiptom, Hatshepszut szentélye
903
0
1
5
0
2013. január 1.
Ismét buszozás, majd gumikerekű kisvasúton gurulás a Hatshepszut- szentély felé, ahol 1997 november 17.-én az egyik egyiptomi szélsőséges szervezet 58 turistát és négy egyiptomit mészárolt le. Azóta kevesebb a túrista és a bevétel, ami egy ilyen országban ahol legtöbben a turizmusból élnek egy hatalmas érvágás. Erre mondják, hogy a kígyó a saját farkába harap!
Itt is géppuskások vigyáztak ránk, vagy bóbiskoltak éppen. (?)

Lehet valaki király és királynő egyszerre? Nos, Hatshepsut, az időszámításunk előtti 15-ik században uralkodó egyiptomi fáraónő esete azt bizonyítja, hogy igen. Szeretői között férfiakat és nőket egyaránt találhatunk, birodalmát pedig egy férfit is felülmúló keménységgel kormányozta. Mivel apjának nem volt fia, ezért őt ültették a trónra férfinek öltöztetve.

Nem szeretett háborúskodni, de kiválóan kereskedett más országokkal és hatalmas kincsestárat halmozott fel. Templomát egy sziklafalhoz építette, amely a hegynek köszönhetöen egy piramishoz hasonlít és a Nílus völgyére néz.

Visszafelé ismét bazársoron kellett áthaladni, közben könyvből betanultam pár arab szót „ána héndi" („ilyen már van" ), hogy le tudjam rázni az árusokat, mert továbbra se akartam se turbánt, se tőrt venni. Mikor előadtam ezt a két szót mindenki vigyorgott, barátságosan belecsaptak a tenyerembe és békén hagytak! Mint később kiderült teljesen mást értettek a kiejtésem miatt... körülbelül azt mondhattam, hogy „indiai, vagy indián vagyok... de a pulykakotlós is hasonlóan hangzik!"! Mindenesetre bejött, mert nem tukmáltak rám semmit, így nem is vertek át.

Nem úgy mint azt a két velünk utazó fiúkát, akik olyan melegek voltak mint a júliusi sivatag. A buszig futottak utánuk az árusok üzletet szimatolva az orruk alá dugdosva portékáikat. Lealkudtak a buszajtóban egy alabástrom vázát 15 Euróra, már fel is hozták megmutatni, de olyan buták voltak, hogy a huszeuróssal együtt visszaadták az árusnak aki elfutott vele pénzt váltani.

Látszott rajtuk a megkönnyebbülés mikor visszajött az arab az 5 Euróval és a csomaggal... hiszen már csak rájuk vártunk járó motorral, hogy indulhassunk! Mikor útközben kibontották a csomagot a váza helyett egy olyan szkarabeuszt találtak benne, mint amilyent mi a gyerekektől vettünk. „Nem baj!"- szólalt meg az egyik srác...-„Ez is szép!"... Persze nem akartam elrontani mégjobban a szájaízét avval, hogy mi csak 2,- Eurót fizettünk ugyanilyenért, így inkább hallgattam egész úton.


Címkék: egyiptom, látványosság, hatshepsut, tempel

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |