Németország, Lahr/Schw., SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 27 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 29 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Lahr/Schw., SzG3
Helyszín: Németország, Lahr/Schw., SzG3
Németország
   48,339550   7,872357

 
2 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Lahr/Schw., SzG3
984
2
1
23
0
2015. október 12. - 2015. október 17.
Sziasztok, Gábor vagyok!
A múlt héten ismét Németországban voltam. Sajnos a sok munka miatt nem sok mindent tudtam megnézni, amit érdemes lett volna arra meg nem volt időm. Dél felé nézve balra a Fekete erdő volt található, jobbra pedig Franciaország, de egyikre sem tudtam a lábam rátenni (még ha csak jelképesen is). Így maradtak a közlekedési útvonalam mentén eső helyek, amelyek azért valljuk be, turisztikailag azért nem túl jelentősek. Maga a régió sem túl látványos. Akkor kezdjük a helyeket, amiket azért meg tudtam látogatni.
Lahr a Fekete erdő és a Rajna között található. Sajnos a történelem eléggé átvonult rajta, így nem túl sok régi épületet lehet benne találni. Amiket lefényképeztem, nagyjából annyi is van ott. A többi modern épület, a II. VH utáni időkből, különböző modern stílusokban. A maradvány műemlék épületek közül nagyon szép a Régi Városháza épülete, valamint a körülötte megtalálható néhány favázas ház. Ettől nem messze található a Storchenturm (Darutorony), ami a régi vár egyetlen maradványa. Ezeken kívül a belvárosban elszórva található még néhány szép favázas épület.
Teljesen véletlenül rábukkantam a Városi parkra, ami a Belvárostól nem messze az északi irányban található. Nagy előnye, hogy ott ingyen lehet parkolni. Sajnos belépő díj is van (ami városi parknál egy kissé szokatlan, hogy pénzt kérnek érte, valamint Lahr azért nem egy nagy turisztikai célpont), 2015-ben ez 2,50 Euró volt. A park körbe van kerítve, bemenni csak a pénztárnál lehet, kimenni pedig több forgóajtón lehet. A belépő díjnak és az őszi időszaknak köszönhetően csak úgy 3-an négyen voltunk a parkban, ami egyébként nagyon szép. Olyan, mint a Margitsziget, csak egy kicsit kicsiben. Van itt szökőkút, kis állatkert, kis üvegház, rózsakert, maga a park pedig olyan, mint egy kis botanikus kert. Jó lett volna egy kis napfény, mivel teljes őszi pompájában volt a park, napfényben a sok szín sokkal ragyogóbb lett volna, mint így. Lahr-ban van egy volt katonai repülőtér ami jelenleg kis magángépeket szolgál ki, valamint több express légi szállítási cég is használja. Ezt csak azért írtam le, mert az egyik bekötő út elején szobor formájában ki van állítva egy F104 Starfighter (érdekes, nem német, hanem kanadai változat), ezekből a németek is elég sokat használtak, ill. elhasználtak (magyarul lezuhant, az egyik "beceneve" özvegycsináló volt). Lahról nagyjából ennyit lehet írni.
P.s.: Lahr után a per jel mögötti Schw. a Schwarzwaldra utal, ami a Fekete erdő. Na ennyit láttam a Fekete erdőből!).


Címkék: németország, lahr,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 2 év 3 hónapja érkezett
Sajnos ez így van, nem túl látványos. Lahr-ban is ez a néhány épület szép, a többi modern, ahogy írtam (az össz. épületek kb 1 %-a ilyen). Ez a vidék a Breisgau és a Schwarzwald vidéke. Én még most is a Panorámio úti könyvekből "dolgozom" - a látnivalók valószínűleg nem nagyon változnak - és ezt a rész kb. 8 oldallal elintézi. Lahr-ról is ír vagy 10 sort. Kastély és vár is viszonylag kevés van ezen a vidéken, ezek megtalálása is igen nehézkes a szokásos gyenge tájékoztatás miatt. Azt igazán soha sem tudtam megérteni, hogy mondjuk egy kastély helyére elkezdik kb 20 km-ről irányítani az embert, majd kb. 11 km után az irányítás megszűni. Ezek után találd meg a helyet a sok útkereszteződés után, főleg ha a végcélnál még egy kicsit el is van dugva a hely, irányítás nélkül. Ezzel a problémával itt is eleget szenvedtem. Egyébként nem azért írtam azt le, hogy a régió viszonylag nem túl látványos, hogy sajnáltassam magam, hanem mert tényleg ilyen. Amit lehetett, azt kihoztam belőle. Sajnos az időjárás szintén csapnivaló volt, kivéve az első napon (a Városi kertet az 5 napon látogattam meg).
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 3 hónapja érkezett
"Maga a régió sem túl látványos." Na ezt azért nem hiszem! :) Lahr is olyan kis szépséges nekem:)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |