Svájc, Interlaken, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Interlaken, SzG3
Gasthof Hirschen
Helyszín: Svájc, Interlaken, SzG3
Svájc
   46,687028   7,859194

 
7 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Svájc, Interlaken, SzG3
3042
3
6
11
1
2010. július 27. - 2010. augusztus 4.
Sziasztok, Gábor vagyok! A tulajdonképpeni támaszpontunkról még nem írtam semmit. Az egész Jungfraupassoláshoz először is keresni kellett egy nem túl drága, de jó helyen lévő szállást (lehetőleg reggelivel és fürdőszobával). A legkézenfekvőbbnek Interlaken tűnt, mivel innen indult az a vasút, amely bevitt minket a Régióba. Végül is az Interlakennel összeépült Mattenben találtunk egy megfelelő Gasthof-ot: a Gasthof Hirschen-t. A fogadó 1666 óta működik! A szintek olyan alacsonyak, hogy folyton beütöttem a fejemet a gerendákba, ha nem figyeltem oda. Ezt leszámítva semmi probléma nem volt vele, ilyen régi helyen még nem aludtunk. A személyzet kedves volt, bármilyen kérdésre azonnal válaszoltak, ha időjárás előrejelzést szerettem volna, azonnal megmutatták az interneten. A legjobb viszont a reggeli volt, már sok helyen reggeliztünk így fogadóban, de ez mindent felülmúlt minőségben és választékban (saját kategóriájában). Teljesen mást (és jobbat) értenek például a péksüteményeken, mint itthon. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy ilyen sokféle és finom pékáru létezik. És tényleg annyit lehetett enni, ami belénk fért. Így gyakorlatilag du 2-ig minimum ki lehetett húzni kaja nélkül, ill. akkor is elég volt néhány szendvics vacsoráig (azt meg hoztunk itthonról). Pld így is lehet takarékoskodni, anélkül, hogy nyomorogna az ember. Most néhány szó Interlakenről. Elég nagyvilági hely, szálloda szálloda hátán (4-5 csillagosok). Üzlet dögivel (nem a mi pénztárcánkhoz). Ami a legérdekesebb, teljesen a Jungfrau hatása alatt fejlődött: hiába található két tó között, odáig csak az Interlakennel szomszédos falvak érnek le, a teljes város a két tó között helyezkedik el a Jungfrau felé fordulva. A szállodasor előtt van egy hatalmas üres tér (füves), ezt nem engedték meg soha beépíteni, nehogy a Jungfrau látványát bármi is eltakarja a szállodák elől. Hát ilyenek ezek a svájciak (nálunk lehet, hogy minden talpalatnyi helyet beépítenének, a turista meg le van sz..va).
Interlaken egy valódi közlekedési csomópont:
- innen lehet a normál nyomtávú vasúttal Bern irányába (és a nemzetközi viszonylatok felé) menni. Eleve két pályaudvar van, a Keleti és a Nyugati Pu.
- az interlakeni fővölgyön megy át az autópálya
- a két tó felől hajó csatlakozás
- sikló a Harder Kulm-ra
- keskeny nyomtávú vasút a Jungfrau Régió felé (Keleti Pu-ból), ill. Meiringen felé.
- busz pályaudvar szinte minden irányba
- régebben még volt egy kis repülőtere, már csak alkalmanként működik.
Itt található még a Mystery Park (tulajdonosa Erich von Däniken!), 5. kép, 2006-ban bezárt, de 2009-ben ismét kinyitották.


Címkék: svájc, interlaken, jungfrau region, város
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 7 éve érkezett
Hát igen! Minden reggel itt reggeliztünk, szenzációs volt (csak a gerendára kellett figyelnem, mert olyan alacsonyan volt, hogy állandóan bevertem a fejemet), csak kenyér féléből legalább 20 volt, mindegyik eszméletlen finom volt. Akkora reggeliket tudtunk enni, hogy úgy 2-3-ig legfeljebb egy kis gyümölcsöt kellett enni. Érdekes, hogy én és a nejem teljesen más "stílusban" reggelizünk, a közös csak a 2 pohár 100 %-os narancslé volt. Én általában az alábbit ettem: a narancslé, kávé, 2 császárzsemle tele felvágottal, sajttal, 1 sokmagvas kenyér vajjal és 2 főtt tojással, gyümölcs (banán, kivi, alma), a nejem: a narancslé, gyümölcstea, 4 házi lekvárból készített kis lekváros tál, müzli tejjel (legalább 4 féle volt), gyümölcssaláta, ha esetleg maradt kapacitása, akkor evett csak felvágottat. Ha bármi elfogyott, akkor azonnal hozták a pótlást szó nélkül. De még olyanra is gondoltak, hogy ami romlandó volt, annak a tálját jeges tálba tették (ilyen tálak a kép baloldalán találhatóak). Felvágottak, sajtok (szeleteltek, háromszögletű és négyszögletű kenhető sajtok), vaj, margarin, felsorolni sem lehet. A terített asztalok még balra folytatódtak, csak ennyi fért rá. Egész nap gyümölcstál volt kitéve, abból mindig lehetett venni. Voltunk már egy-két helyen, de ez mindent felülmúlt. És ehhez hozzá kell tenni, hogy ez volt a legolcsóbb hely, amit találtunk a gasthaus kategóriában!
 
 
Csabó hozzászólása 7 éve érkezett
Hali! Nagyon étvágygerjesztő ez a reggeli sarok.Kalácsok,császárzsömle,nálunk miért nincs ilyen?
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Na most meg eltűnt az összes szép hely.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |