Szlovákia, Rózsahegy - Vlkolínec, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Rózsahegy - Vlkolínec, SzG3
Szlovákia, Ružomberok (Rózsahegy), Vlkolínec. SzG3
Helyszín: Szlovákia, Rózsahegy - Vlkolínec, SzG3
Szlovákia
   49,039450   19,278403

 
5 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Szlovákia, Rózsahegy - Vlkolínec, SzG3
1775
6
2
21
1
2012. augusztus 7.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Vlkolínec Rózsahegyhez tartozik közigazgatásilag, de senki ne próbáljon onnan eljutni ide, pedig érdemes (csak nem lehet, legalábbis autóval). A falu az 5 szlovák UNESCO világörökségi hely egyike. A térképeken mindig megjegyeztem, hogy ott van általában pont útközben van arra amerre megyek, de valahogy mégsem jutottam oda. Most viszont elhatároztam, hogy mindenképpen megnézzük. Ráadásul egy nagyon ideális időt fogtunk ki. Ha a Donovaly-ról jövünk le Rózsahegy felé, akkor kb 8 km-re a város előtt kell balra leágazni, onnan csak 3 km a falu. Belépőjegyet kell váltani, idén (2012) 2,5 Euro volt.
Maga a falu a legszebb példája az Észak Kárpátokra jellemző népi építészetre. Noha a legtöbb házat lakják, mégis van egy skanzen jellege (ennek ellenére nem egy lakatlan múzeumfalu). 45 eredeti faházat lehet itt látni, ezek közül néhányban van skanzen jellegű belső berendezett szoba ill. foglalkoztató (pld cserépedény készítés). Ha a falut megnéztük érdemes egy kicsit tovább menni a hegyek felé, szép kilátást kapunk a falura. Ha valaki jól megnézi a térképet, akkor látja, hogy a Rózsahegy felől elérhető Malinô Brdo-i síterepről is le lehet ide sétálni. Ezt a változatot csak akkor lehet megcsinálni, ha legalább egy nap áll az ember rendelkezésére (mindenképpen vissza kell menni, mert innen nincs tömegközlekedés vissza Rózsahegyre, meg onnan még vissza kellene menni a sípályákhoz menőkötélpályáig).
Szerintem senki ne hagyja ki, aki erre jár.


Címkék: szlovákia, rózsahegy, vlkolínec, skanzen, múzeumfalu
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Ja és még valami: nagyon jó sztereó hangot vesz fel, ez főleg akkor jön ki jól, ha a nagy erősítőn játszom le a hangot (ilyenkor 15 hangszóró dolgozik 5 hangfalban). Tényleg sztereó és jó!
 
 
JeDee hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Az tényleg nagyon jó masina. Nekem egy Kodak és egy Sony van, de egyikkel sem tudok ilyen jó videót csinálni, pedig az egyik állítólag HD felbontású.
 
 
szalay2 hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Ez egy Canon SX10is fényképezőgép, azzal készítem a videókat és a Youtubon vágom össze. Én egyébként nem vagyok teljesen elégedett vele, mivel szerintem a videogomb nincs jó helyen, az indításkor ill. a leállításkor sokszor beremeg, pedig számítok erre (előbb indítom el ill. később állítom le, mint amire gondolok eredetileg és az elejét valamint a végét levágom. Sokszor elég macerás az eljárás, de nem kell egy külön videokamerát venni). A géppel is az a probléma, hogy alapvetően (az érzékelő alapján) egy kompakt gép, csak sokkal többet tud, bridge kategória. Nekem azért kellett ilyen, mivel nagy a zoom átfogása (20x), nem kell sok objektívet cipelni, ami egy nagyobb kirándulásnál macerás lenne. Lehet rá vakut is tenni (van egy Canon Speedlite 27-es rendszervakum hozzás). Egy nagy előnye van viszont, hogy este is nagyon jó videót készít, ezt majd a krakkói főtér ill. a Wawel bemutatásánál láthatód majd. Ez viszont óriási ennél a gépnél. Sokszor jobb a videó, mint a kép (bár arra is van trükk. hogy este hogyan lehet ilyen géppel nagyon jó éjszakai felvételt készíteni).
 
 
JeDee hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Hát amivel a felvétel készült.
 
 
szalay2 hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Köszönöm! De mit értesz a szerkezet alatt, mert csak akkor tudok válaszolni, ha tudom, hogy mire gondolsz?
 
 
JeDee hozzászólása 5 év 3 hónapja érkezett
Jó a videó minősége! Mi a szerkezet?
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |