Csehország, Cseh Svájc Nemzeti Park, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Cseh Svájc Nemzeti Park, SzG3
Helyszín: Csehország, Cseh Svájc Nemzeti Park, SzG3
Csehország
   50,884017   14,370632

 
7 év 2 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Csehország, Cseh Svájc Nemzeti Park, SzG3
8185
0
6
10
0
2009. július 1.
Sziasztok, Gábor vagyok! Ha Szász Svájc ismertségét 100-nak vesszük, akkor Cseh Svájc ismertsége Mo-n valahol a 0 és az 5 között van. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki még legalább hallott volna róla. Ez persze a cseheket nem nagyon zavarja, mivel a többi helyhez hasonlóan nem nagyon reklámozzák, mégis tele vannak csehekkel (itt van működő és széles középosztály). A kitűnő, de nem hivalkodó túrafelszereléseikkel ott vannak mindenhol. Itt is. Itt néhány szó a cseh időjárásról. Amint kiléptünk a Kárpát medencéből, teljesen megváltozott az időjárás is.Azt, hogy 5 napig vagy két hétig hét ágra süt a nap, azt itt felejtsük el (ha mégis az van, az csoda). Egy nap akár 5-10-szer is változhat az időjárás, egy órája még sütött a nap, most esik, de valószínű hogy egy óra múlva ismét süt. Vagy fordítva. Itt senkit nem érdekel az időjárás, aznap valamikor biztos lesz jó idő is, ha meg esik, akkor felvesszük az esőkabátot. Tehát az időjárás ne zavarja meg azt, hogy szép helyen kiránduljunk, meg hogy jól érezzük magunkat. Ez itt is minden nap így volt. Legeklatánsabb példa: a Kamenice patak völgye, ahol csónakázni is lehet (kell - mert gyalog nem lehet átjutni két szakaszon), odafelé szakadt az eső (szurdok, csónakázás, fantasztikus táj, tömött csónak, szakadó eső, 0 fénykép - visszafelé ugyanez, de szép napsütés, fényképek).
Visszatérve a Nemzeti Parkhoz. Szerkezete azonos a Szász Svájc Nemzeti Parkhoz, mivel egy és ugyanaz, csak a határ vágja ketté. Még a területe is kb. ugyanakkora. Nyugatról az Elba határolja, északról a német határ. Keletről és nyugatról is jól behatárolható, hogy hol ér véget, mivel szinte egy határozott vonal mentén megy át mezőgazdasági területekbe.
Jó kiinduló pont Hřensko, innen az ismertebb helyek jól megközelíthetőek (parkolási díj). Ha egyenesen keletnek tartunk a patak mellett, akkor eljutunk Kamenica völgyébe (lásd OTT, Edmundova soutěska szakasz), ahol az alábbiak szerint lehet kirándulni: gyaloglás - csónakázás - gyaloglás (itt egy meredek lépcsőn ki lehet jutni Meznába) -csónakázás - gyaloglás. Egyszerűen utánozhatatlan látvány.
Ha Hřensko-ból északnak vesszük az irányt, akkor fel tudunk menni a Pravčická brána-hoz (lásd OTT) (Prebischtor), amely Európa legnagyobb természetes homokkő hídja. Ezen kívül még számtalan túralehetőség adódik (kitűnő utak, jelzések, információ), csak rengeteg idő kellene.
Tehát ugyanazoknak van itt a helye, akik Szász Svájcot is szereti: szép hely, viszonylag kis szint különbségek, sziklák, sziklák, sziklák, erdők, csend, nyugalom, tisztaság, kitűnő menedékházak: koszt, sör. Tényleg, mi kell még? (talán lehetne közelebb!?)


Címkék: csehország, cseh svájc, hrensko, kamenice, patak, szikla, természet
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |