Magyarország, Budapest, FCSM - Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep, nyílt nap, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 21 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 23 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 23 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 9 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Budapest, FCSM - Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep, nyílt nap, SzG3
Helyszín: Magyarország, Budapest, FCSM - Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep, nyílt nap, SzG3
Magyarország
   47,421992   19,100088

 
8 hónap 26 napja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Budapest, FCSM - Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep, nyílt nap, SzG3
322
0
1
16
0
2017. március 24.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Most egy olyan helyet mutatok be, ami első látásra nem igen szokta felkelteni az emberek érdeklődését. Ez egy szennyvíztisztító telep. Lássuk be, ez azért eléggé hátul "szokott" szerepelni egy bakancslistán.
Engem viszont nagyon is érdekelnek azok a nyílt napok, amikor olyan helyre is el lehet jutni, ahová egyébként nem. Több hete futott egy hirdetés a TV-n, hogy ezt a szennyvíztisztító telepet meg lehet látogatni egy nyílt nap keretén belül. Regisztrálni kellett és már akkor a helyek jó része le volt foglalva. A szombati napon (2017. 03. 25) már az összes hely foglalt volt, tehát nem csak engem érdekelt a dolog.
Amikor a múltkori alcsútdobozi hóvirágnézéskor hiányoltam a szervezettséget és a józan ész használatát, akkor itt el lehet mondani, hogy a szervezés szinte tökéletes volt (azért csak szinte, mert parkoló itt is kevés volt, de erről végül is ők nem tehettek, viszont a benti látogatás megszervezése tökéletes volt). Magáról a szennyvíztisztításról nem írok, minek, azt viszont elmondom, hogy ez Budapest egyik legmodernebb telepe. Előre bocsátom, semmilyen kellemetlen szag nem volt. A szennyvíztisztítás több fázisát megnéztük, a legérdekesebb az üvegház rendszer volt, ahol a növények is részt vettek a szennyvíz megtisztításában. A képeken, ott ahol rács van, mindenhol folyt a (szagtalan) víz. A telepen kis tavacskák voltak, bennük halak és ez a víz már a tisztítás utániból került oda. Vízesés, virágok, stb. Jó volt látni, hogy ilyen is van Budapesten. Az egyetlen, amit még erről el szeretnék mondani, hogy a kísérőnk szerint a szennyvíztisztítás egyik lényeges célja nem csak az, hogy a Duna tiszta legyen, hanem az, hogy a Fekete tenger ne szennyeződjön el, mert ha a Duna vonalán nem lenne ilyen tisztítási folyamat, akkor mostanra már egy nagy pöcegödör vált volna belőle.
A kimenetelkor szintén be kellett jelentkezni, hogy ellenőrizni tudják, mindenki kiment a telepről. A végén még kaptunk tájékoztat prospektusokat és kis labdákat a gyerekeknek. Nagyjából így kell csinálni egy szervezett gyárlátogatást (mert végül is ez is egy gyár, ahol tiszta (nem iható!, de tiszta) vizet állítanak elő.
P.s.: az összes, itt készített kép megtekinthető a Webcímre felrakott fotóalbumban!


Címkék: magyarország, budapest, fcsm, dél-pesti szennyvíztisztító telep, nyílt nap,
Webcím: http://magyarorszagfotoalbumok.blogspot.hu/2017/03/b...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |