Ausztria, Atz, SzG3

szalay2
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 nap 3 órája érkezett
Horizont: Csodálatos :)

12 nap 17 órája érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

12 nap 17 órája érkezett
Horizont: Milyen szép kis madárka ez a gyurgyalag :)

17 nap 20 órája érkezett
magdinurse: Szia Horizont! :-) Valóban rég jártam az oldalon!Mostanában kevesebb...

24 nap 23 órája érkezett
Horizont: Sajnos ez van nálunk. A Sás tóval is ez volt elhanyagolták, aztán...

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Atz, SzG3
Helyszín: Ausztria, Atz, SzG3
Ausztria
   47,942711   15,911958

 
5 év 9 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Atz, SzG3
1027
2
1
11
0
2010. április 3.
Sziasztok, Gábor vagyok! Akinek a Myrafälle és a Steinwandklamm után marad még egy kis ideje az mehet még egy kicsit tovább Pernitz-től északra és a Steinwandklamm-hoz vezető elágazást követően a következőnél jobbra fordulva eljuthat Atz-hoz. Miután csak néhány (eléggé lerobbant) tanyát találtunk, nem nagyon látszott, hogy miből élnek itt az emberek.
A tanyáktól visszafelé legyalogolva egy fa kereszt mellett elmenve, néhány kisebb patakon és pallón áthaladva megtalálhatjuk a felfelé menő utat.
Az út felfelé elég "veszélyes", mivel egy régi útbevágásban halad felfelé, ami tele van kővel, látszik, hogy nem nagyon használták. Régebben kocsiút lehetett, bár ahhoz elég meredek. Úgy 300 m szintkülönbség után elérünk a felfelé menő rész tetejére, itt balra kell fordulni és kitartóan kell gyalogolni az enyhén hullámzó gyalogúton.
Az út elméletileg egy Enzianhütte nevű menedékházhoz megy, de ezt nem tudtuk kitapasztalni, mert egy 2 órás gyaloglás után elkezdett az út É felé kanyarodni, ahol már olyan vastag volt a hó, hogy nem lehetett tovább menni. Az ösvényről szép kilátás nyílt az Unterberg felé, ami jó síterep.
Miután visszafordultunk, az út nagy részének megtétele után úgy döntöttünk, hogy azon a rossz úton lefelé nem megyünk, hanem "statisztikailag" megtaláljuk az Atz felé menő országutat. Mit ne mondjak, elég kalandos volt a visszaút, ha valahol, hát itt vettem eddig a legjobb hasznát a nordic walking botoknak. Ezek nélkül ilyen meredek hegyoldalakon csak úgy magában nem biztos, hogy le akartunk volna jönni. Az alul elért aszfaltos út mellett nagyon szép hóvirág csoportokat találtunk.
Innen már viszonylag simán, 3/4 óra alatt visszaértünk a kocsihoz. Szerintem az jöjjön erre, aki nem nagyon szeretne emberekkel találkozni és a nagy csendet is szereti, itt mindkettőben része lehet.


Címkék: ausztria, atz, túrázás, természet
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasai...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 9 hónapja érkezett
Jogos! Javítottam!
 
 
Horizont hozzászólása 5 év 9 hónapja érkezett
Ahogy most "állunk" és "élünk" ez egy jó hely, oda kéne menni, hogy csend legyen és ne találkozzunk emberekkel:) Szép hely!A hóvirágok gyönyörűek! Gábor véletlenül Magyarországot írtad be:)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |