Ausztria, Bécs (Wien), Múzeum negyed, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Bécs (Wien), Múzeum negyed, SzG3
Helyszín: Ausztria, Bécs (Wien), Múzeum negyed, SzG3
Ausztria
   48,203468   16,358900

 
7 év 2 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Bécs (Wien), Múzeum negyed, SzG3
1032
0
3
3
0
2010. április 1.
Sziasztok, Gábor vagyok! A Museumsplatz-al szemben, az utca túloldalán található a Múzeum negyed.
A császári istállóknak és kocsiszíneknek egykor otthont adó Museums Quartier Wien ma a világ egyik legnagyobb kulturális központja. Az istálló barokk épületében felépített központ elkészültét 20 év vitája előzte meg. Azután mégis sikerült egyezséget kötni, mely alapján a császári istállók barokk arculatát a puritánul egyszerű modern épületekkel, így a Leopold Múzeum fehér mészkőkockájával és a Ludwig Alapítvány Modern Művészet Múzeumának sötétszürke bazalttömbjével vegyítő nagyszerű és sokoldalú komplexum valóban páratlan élményt kínál. Rendkívül sok (több mint 20 kulturális) intézmény található itt a klasszikus Szépművészeti Múzeumtól kezdve a film-, színház- és táncművészeti, építészeti, új média- és kreatív gyermekfoglalkoztató központokon át a látogatókat kiszolgáló üzletekig, kávézókig és éttermekig.

A Museums Quartier főbb kulturális létesítményei:

Leopold Museum - Az osztrák művészet Leopold-gyűjteményének több mint 5000 műalkotásból álló anyagát jó öt évtizeden keresztül gyűjtötte össze Rudolf Leopold. A tárlat öt emeleten helyezkedik el. Egyik értéke a világ legnagyobb Egon Schiele-gyűjteménye (a második emeleten), együtt számos expresszionista festménnyel és a két világháború közötti korszak osztrák alkotásaival.

ZOOM Kindermuseum - Ez az élettől vibráló intézmény rendhagyó módon vezeti be a kis látogatókat a múzeumok világába kisgyermekkortól 12 éves korig. Célja az, hogy a kiállítási tárgyak segítségével a gyerekek játékosan fedezzék fel és sajátítsák el a sokféle kulturális ismeretet. Amíg az idősebbek a ZOOM Lab rejtelmeivel ismerkednek, a kisebbek szüleik társaságában elmerülhetnek a ZOOM Óceánban.

Ludwig Alapítvány Modern Művészet Múzeuma (MUMOK) - A MUMOK-ban található Európa egyik legnagyobb modern és kortárs művészeti tárlata. Az itt bemutatott irányzatok az amerikai pop arttól, a fotórealizmustól, a fluxustól, a nouveau réalism-tól a bécsi akcionizmusig, az arte poverától a koncepcionális és minimalista művészetig terjednek, de jelen van a közép- és kelet-európai kortárs művészet is. A galériák történeti és kronológiai elrendezésben helyezkednek el öt szinten (ebből kettő földalatti).

Tabakmuseum - Az állandó kiállítás a dohánykultúra elterjedését és fejlődését mutatja be 1492-től kezdve egészen napjaink jelentős gazdasági tényezőjévé válásáig. Ritkaságokat is láthatunk itt, például dohányzókészleteket, tubákos szelencéket, régi pipákat és cigarettásdobozokat.

Kunsthalle Wien - Az újításnak és kreativitásnak szentelt meghökkentő, vöröstéglás épület a nemzetközi és kortárs művészet első számú bécsi bemutatóterme és a város legjelentősebb olyan fóruma, amely helyet ad az interdiszciplináris művéseti ágaknak (kísérletező építészet, videó, fényképészet, film és média art).

Architekturzentrum Wien - Az itt található állandó kiállítás a 20. század építészetének tematikus és strukturális sokszínűségével foglalkozik. Célja a nagyközönség megismertetése az építészettel az új építészeti alkotások bemutatása révén. Az állandó tárlatot évente négy-hat, a modern építészetet építészettörténeti összefüggésekben láttató időszakos kiállítás egészíti ki.

(forrás: http://www.vho.at/guide/museums_quartier.hu.html)


Címkék: ausztria, bécs, múzeum
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |