Magyarország, Velence, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 21 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 23 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 23 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 9 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Velence, SzG3
Helyszín: Magyarország, Velence, SzG3
Magyarország
   47,230694   18,663459

 
3 év 5 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Velence, SzG3
2004
0
1
16
0
2014. június 21.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ezen a hétvégén családi okok miatt (az unokahúgom az iskolájával zenei táborban voltak és szombaton volt a zárókoncert) ellátogattam Velencére.
Érdekes volt látni a helyet, itt még soha sem voltam (legalább is ezen a részen). Egy kettősség volt bennem, volt ami tetszett, volt ami nem.
Ami tetszett: az egész parton azt éreztem, hogy nagyon szépen rendben tartják a helyet, szemetet nem láttam sehol, azt lehet mondani, hogy rend és csend volt mindenfelé (persze még nem indult be szezon teljesen, de azért már június vége felé járunk).
Felépült a Velence korzó (talán ezt hívják Velence kapujának?), tényleg lehet korzózni a környéke.
Amúgy elég jól le lehet jutni a partra és gyönyörködni a tó panorámájában, ami a nádasokkal elég szép látványt eredményez.
Ami nem tetszett: a korzónál is erőltetik a homokos strandot, ami szerintem nem megy Mo-n. Itt is látszott, hogy a homokra (szerintem por) gyakorlatilag nem telepedett le senki, mindenki igyekezett vagy a fűre vagy egy térburkolattal ellátott helyre feküdni. Az egyik baj az, hogy szerintem keverik a por és a homok fogalmát, meg mint régi Balaton-járó azt azért mindig láttam, hogy a magyar ember a fűre szeret leheveredni. Esetleg a kőre. A magyar tavak körül szerintem soha sem volt homokos strand.
Nekem még az is zavaró, hogy nagyon alacsony a víz szintje, láttam a parttól nagyon messze embereket labdát dobálni, éppen hogy derékig ért nekik a víz (ami viszont tisztának látszott).
A korzó előtt és mögött viszont már a szokásos magyaros étkező bódék találhatóak a szokásos tóparti árakkal. Van itt egy hatvanas éveket idéző "vidámpark" is. Az innen látszó szállodák is kb. a 70-es években épülhettek, van mindenféle ifi változat 2.500 Ft-os áron, kérdés milyen szolgáltatást nyújtanak.
A korzótól nem messze található egy kis dombon a Meszleny-Wenckheim kúria (maga a Meszleny kastély sincs messze, csak teljesen romos állapotban van).
A Meszleny-Wenckheim kúriát 1888-ban a Meszleny család építtette, majd 1921-ben gróf Wenckheim Ferenc vette meg. 1945 után általános iskola lett, jelenleg könyvtár, házasságkötő terem, stb. működik benne. A tóra néző lankás domboldalon szép virágos sétány fut le a parti útig.
Ide viszonylag messze van Velence másik kastélya, a Hauszmann-Gschwind-kastély, ezzel már korábban foglalkoztam (lásd ott).
E rövid látogatás alatt ezeket tapasztalta Velencén.


Címkék: magyarország, velenve, velencei tó, , velence korzó, kikötő, tópart, strand, meszleny-wenckheim kúria,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |