Horvátország, Hvar sziget

zsu902
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Hvar sziget
Helyszín: Horvátország, Hvar sziget
Horvátország
   43,135629   16,587219

 
6 év 9 hónapja érkezett
zsu902 itt volt: Horvátország, Hvar sziget
7173
6
7
26
0
2010. augusztus 15. - 2010. augusztus 25.
Hvar a 80 kilométerével a második leghosszabb sziget az Adrián. Az egész szigetet levendulák és rozmaringok borítják. Konkrétan a levendula sövényre van vágva! A sziget keleti feléből Sucurajból autóztunk végig a szigeten Sveta Nedjeljáig, ahol a szállásunk volt. Az út végig olyan keskeny volt, hogy két autó alig fért el egymás mellett. Ráadásul a szalagkorlátot nem nagyon ismerik arrafelé. Van egy 1,5 km hosszú alagút, mely szintén annyira keskeny, hogy a két végén jelzőlámpa mutatja hogy mikor lehet behajtani. Kicsit bizarr, ugyanis nincs szépen kibetonozva, kiépítve, olyan mintha csákánnyal nekiestek volna. Ráadásul kivilágítva sincs. De csak ezen az úton juthattunk el a sziget déli faluiba.
Sveta Nedjelja: Itt volt a szállásunk. A hely érdekessége, hogy itt nincs vízszintes, csak felfelé meg lefelé. Ez a falucska a sziget legmagasabb hegyének lábánál (Sveti Nicola 628m) fekszik. A hegyben van egy barlang, ahova egy remete költözött és alakított ki magának saját életet. Még egy kápolnát is épített. Egy kiadós túra kell ahhoz, hogy feljusson oda az ember, de ha már fent van, akkor a kútból mert friss víz és az elé táruló látvány feledtet mindent! Utolsó vacsoránkat egy hangulatos étteremben ettük, mely a kikötőben van.
Hvar: A sziget déli oldalán fekvő főváros. Itt sok látnivaló akad. Feltétlen sétáljunk fel a Spanyol erődöz, mely a XVI. század közepéről származik, hiszen gyönyörű látvány nyílik a kikötőre és az előtte elterülő pokol-szigetekre. A főtéren sétálgatva látjuk a Szent István székesegyházat, az Arsenalt, mely egykor a hvari gályák dokkja volt, valamint a Ferences kolostort, melynek belső udvarán egy 400 éves ciprus áll. A városban lehet csónakor bérelni, amivel a szemközti szigeteket lehet végigjárni. Mi sajnos nem mentünk, mert leszavaztak.
Stari Grad: A sziget északi parti öblében fekszik. Amit ebben a városban megnéztünk, az a Hektorovic palota, mely Petar Hektorovic híres író nyári lakhelye volt. Saját halastava és gyógynövény kertje van. Gyönyörű hely, ha valaki erre jár, feltétlen nézze meg.
Jelsa: A város egy halászfaluból nőtte ki magát. Itt volt az a strand, mely a legjobban tetszett a szigeten. A kikötőből többek közt a szemben lévő Brac szigetre is indul hajó.
Vrboska: Vrboska a halászat és csónakkészítés központja volt régen. Ma már csak egy múzeumban ismerhetjük meg az akkori életvitelt. A múzeumban magyar nyelvű leírást, útmutatót is adtak! Itt találkoztunk egy olyan fagyissal, aki magyarul sorolta fel a választékot. :) A városra szép kilátás nyílik a reneszánsz stílusú Kegyes Szűz Mária-templomból, melyet 1580-ban alakították át erődtemplommá, mely a város megerősítése és a gyakori kalóztámadások miatt volt szükséges. A tengerből egy csatorna nyúlik be, mely szinte kettéválasztja a kis várost. A sok apró híd, melyek összekötik a két partot nagyon hangulatosak és ezért kis Velencének is hívják.
Mi ezekben a városokban voltunk, biztos sok hangulatos kis falu van még, de amit én láttam, csak javasolni tudom az itt nyaralást!


Címkék: hvar, nyaralás

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
zsu902 hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Valóban szép hely!
Csabó: csak bátorítani tudlak az 1 hetes "szigettúrával"! :)
 
 
Horizont hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Gratulálok, a szép fotókhoz. Most már jöhetne a nyár:))))
 
 
bence hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Nem is gondoltam volna,a képek alapján egy gyönyszem
 
 
Csabó hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Szia,egy napot mi is voltunk Hvarban (magában a városban ) sajnos többre nem volt idő,de képeid alapján egy hétre is elmennék ide,bejárni a szigetet.Az én beszámolóm ezért csak az oda-vissza útról és a "fővárosról" szól. Szóval "ez egy szép hely" ! Üdv Csabó
 
 
zsu902 hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Köszönöm szépen!
 
 
bbonyar hozzászólása 6 év 9 hónapja érkezett
Gyönyörű helyek csodás képekkel. Az utolsó fotó különösen tetszik:)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |