Németország, Aschau im Chiemgau, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 27 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 3 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 13 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Aschau im Chiemgau, SzG3
Helyszín: Németország, Aschau im Chiemgau, SzG3
Németország
   47,765602   12,322448

 
1 év 11 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Aschau im Chiemgau, SzG3
899
8
1
23
0
2015. június 30.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Mint azt már korábban írtam, többször jártam mostanában München környékén munka ügyben. Az egyik alkalommal úgy döntöttem, hogy a szokásos úti pihenő egyikét ebben a faluban tartom. Nincs messze (kb 4 km) a Salzburg-München autópályától. Kellemes kis városka, nagyon szép környékkel. A községtől délre egy magányos dombon található Hohenaschau vára. Sajnos éppen valami nyári játékokra készültek benn, így még a feljáró is le volt zárva, felmenni sem tudtunk, hogy legalább kívülről le tudjuk fényképezni. Így maradt a fényképezés a domb aljáról. Pedig az egyik legszebb kastély lett volna, amit eddig láttam (volna). Maga a község az Alpok északi oldalán fekszik, ettől kezdve emelkednek a hegyek a déli irányba. A várdomb alatt húzódó út másik oldalán indult fel a hegyekbe egy kis kabinos felvonó, nem igazán láttam, hogy valaki is ült volna a kabinokban, mégis folyamatosan közlekedett. Ahogy sétálgattunk a várhegy körül, egy igen szép és tiszta vizű patakra is bukkantunk. Ez később belefolyik a községen átvezető Prien nevű folyócskába, amely a Chiemsee tóba folyik
Egy teljesen más ok miatt is ide jöttem úti pihenőt tartani, az az volt, hogy az itteni EDEKA-ban kaptam olyan 400 gr-os ételkonzerveket, amelyeket kizárólag csak itt voltak megvásárolhatóak. Itt erre azért egy kicsit kitérnék (bár teljes részletességgel a webcímen tett bejegyzésemnél lehet pontosan elolvasni mindent). Nekem ez mindig is az egyik bánatom volt, hogy azokat a konzerveket (amiknek semmi köze nincs a zacskós levesekhez), miért nem lehet Mo-on megvásárolni. Velem igazán nem tolnak ki - legalább is amíg tudok Németország és Ausztria felé menni - hogy ezeket megvegyem. Miután tudom, hogy ezek milyen minőségűek, tudom, hogy mit vesztünk ezzel. Nincs mindig ideje főzni az embernek, ezért jó ha be tud ugrani a spejzba és egy ilyen konzervet le tud kapni a polcról (nekem most kb 50 különféle leves és ún. egytál étel konzervem van bespájzolva). Írtam minden nagyobb élelmiszerláncnak, az eredmény a nagy nulla. Állandóan azt írják, hogy Ők mindent megtesznek a választék bővítése érdekében, hát nem. Nézzétek meg a webes bejegyzésemet és várnám a véleményeteket ezzel kapcsolatban.
1. kiegészítés: időközben ismét el tudtam jönni ide és a városka több pontját meg tudtam nézni, tényleg nagyon szép. Sajnos a várat még mindig tatarozzák, a kabinos felvonó alsó állomásán pedig parkolási díjat szednek (csak az állomást és a kabinokat akartam lefényképezni), így ott nem bővűlt a fénykép állomány.


Címkék: németország, aschau, vár, patak, kötélpálya,
Webcím: https://www.facebook.com/gabor.szalay.948/media_set?...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
A (folyamatosan) megtapasztalt dolgok miatt sajnos kénytelen leszek!
 
 
Horizont hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Ne vedd el minden hitemet:)))
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Horizont! Most a cseheknél múlatjuk az időt, lesz miről beszámolni (pénteken érkezünk haza, kell egy kis idő, mire feldolgozom a fotókat és a videókat). Már eddig is tudtam, de a mostani útunk (Lilivel együtt) megerősített bennünket, hogy a mi családunk végleg elveszett a magyar idegenforgalom részére (vagyis nem vagyunk hajlandóak azt finanszírozni, ami nálunk idegenforgalom címén zajlik. Ez igaz a szállásokra, a vendéglőkre, meg mindenre. Egyszerűen katasztrófális a dolog, ha valaki össze tudja hasonlítani mondjuk a cseh vagy lengyel változattal). Mondanom sem kell, egyetlen magyarral (legalább is eddig) nem találkoztunk. Hogy milyen vendéglátást tapasztaltunk, azt majd beleszövöm a beszámolókba!
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Azért a Rezidencia külleméből is látszik, adnak a dolgokra!
 
 
Horizont hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
3 Michelin csillag? Na az tényleg nem semmi! Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Időközben megtudtam, hogya tulajdonos (aki egyben a főszakács is itt) 3! Michelin csillaggal rendelkezik, ami az abszolút csúcs ebben a kategóriában (ennél magasabb besorolás nincs).
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Itt az első kiegészítés Aschauhoz (az előzó bejegyzés törlendő).
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Itt az első kiegészítés Schau-hoz
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |