Magyarország, TAMÁSI - Pacsmagi Tavak Természetvédelmi Terület

MC-BUBU
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 25 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 27 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 4 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 14 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: TAMÁSI - Pacsmagi Tavak Természetvédelmi Terület
Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület
Helyszín: Magyarország, TAMÁSI - Pacsmagi Tavak Természetvédelmi Terület
Magyarország
   46,621354   18,355193

 
7 év 9 hónapja érkezett
MC-BUBU itt volt: Magyarország, TAMÁSI - Pacsmagi Tavak Természetvédelmi Terület
7919
0
4
7
1
2010. március 23.
A Pacsmagi-tavak története: a Koppány-völgy mezőgazdasági terület volt, amíg a huszadik század elején el nem kezdték visszaduzzasztani a Koppány-patakot, hogy rajta halastavakat alakítsanak ki. A völgy a beavatkozástól azonban teljesen átalakult: az öt tó mentén a földek lassan zsombékos, lápos területté változtak, és még a legtávolabbi részek is legfeljebb nedves, üde legelőként lettek hasznosíthatók. Később a halastavak szélei elmocsarasodtak, partjukat nádas, gyékényes társulások foglalták el, belső területeiken pedig – a száz hektárnál is nagyobb nyílt vízfelületen – háborítatlan nádszigetek alakultak ki. Így alakulhatott úgy, hogy ma a terület a vonuló vízimadarak számára európai léptékkel mérve is fontos állomáshely (ún. Ramsari-terület) – de az itt élő mintegy hatvan fészkelő is kiemelkedő értéket képvisel. A tavon nagy és kis kócsag, szürke és vörösgém, törpegém és bakcsó, cigány- és tőkésréce költ, a környék lápos társulásaiban még otthon érzi magát a mind ritkább haris, a sárszalonka, a réti tücsökmadár és a barna rétihéja. A környékről ide járnak vadászni a réti sasok, barna kányák, békászó sasok. Madárvonulás idején pedig tízezerszám zsibognak a réce- és lúdfélék a paradicsomi állapotokat őrző, a dombok között húzódó kis völgyben.
A természetvédelmi területen főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett terület kialakítását elsősorban az e térségben meghatározó jelentőségű, gazdag fészkelő és vonuló vízimadár-fauna indokolta.
A megfigyelések szerint a hazánkban észlelt madárfajok több mint fele előfordult már itt, s számos madárfaj mennyisége elérte a "nemzetközi jelentőségű terület" kialakításához szükséges értéket. A védett területről információkat adnak az ott elhelyezett tájékoztató táblák.
A táj a környező dombokkal, mocsarakkal és erdőkkel gyönyörű.


Címkék: táj, természet, túra, tamási, pacsmagi tavak, , mocsár, láp, nád, sás, mc-bubu, bubuvideo, napoleon bld.
Webcím: http://www.utazzitthon.hu/tamasi_pacsmagi-tavak_tt_d...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.




Láttad már?




Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |