Legnagyobb családfák
Legújabb videofilmek
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely

Költözés


Az Itt voltam! webhely költözik!

A jövőben az awilime szabadidő magazin utazás rovatában lesz elérhető megújult formában, számos új funkcióval együtt! Új helyszíneket közzétenni már csak az új weboldalon lehet. A már közzétett régi helyszínek automatikusan átkerülnek az új weblapra. Ez a folyamat több napig is eltart, kérjük légy türelemmel, ha az általad közzétett tartalmak még nem vagy csak részben kerültek át!

Helyszín publikálása

Az Itt voltam! webhelyen három különböző módon tudsz helyszínt publikálni:

Melyik lehetőséget válasszam?
Ha egy konkrét helyszínen voltál és ezt szeretnéd bemutatni, akkor ehhez a Kezdőlap - Helyek oldalon kezdhetsz hozzá. Ha azonban egy olyan útvonalon jártál, ahol több említésre méltó helyszín is volt, akkor válaszd a Kezdőlap - Útvonalak oldalt. Ha például részt vettél egy Olaszországi körutazáson, ahol több várost is végigjártál, akkor célszerű az útvonal publikálása mellett döntened.
Ha még csak tervezed az utazásodat, akkor egy térképre előre kigyűjtheted az úti céljaidat. Ebben az esetben készíts egy térképet és jelöld meg rajta a felkeresni kívánt helyszíneket. Ehhez válaszd a Kezdőlap - Térképek menüpontot.


Egy konkrét helyszín publikálása

A Kezdőlap - Helyek oldalon keresd elő a térképen azt a pontot, ahol voltál és kattints oda.
A helyszín közzétételekor az alábbiakban részletezett adatokat adhatod meg.

Láthatóság
Itt tudod megválasztani, hogy az általad közzétett helyszínt ki láthatja és ki nem.

Nyilvános: Nyilvános információ, bárki láthatja
Védett: Védett információ, csak az ismerőseim és a családfám tagjai láthatják
Zártkörű: Zártkörű információ, csak a családfám tagjai láthatják
Titkos: Titkos információ, csak én láthatom


Ennek a helynek a kategóriája
A közzétenni kívánt helyet, az alábbiak szerint kategorizálhatod is.

  • Itt voltam
  • Itt lakom
  • Itt születtem
  • Itt dolgozom
  • Itt volt az esküvőm
  • Itt jártam általános iskolába
  • Itt jártam középiskolába
  • Itt jártam felsőfokú iskolába


Ország
Értelemszerűen annak az országnak a nevét add meg, ahová az adott helyszín tartozik.

Hely neve
Itt vesszővel felsorolva add meg a hely nevét a tágabb földrajzi megnevezésektől haladva az egyre pontosabb helyszín megjelölésig. Például: Budapest, Margit-sziget, strand.

Leírás
Írj pár sort az adott helyről amelyet be szeretnénk mutatni a nagyvilágnak.

Címkék
Az adott helyre jellemző címkéket itt sorolhatod fel vesszővel elválasztva. Fontos, hogy itt csak szavakat adj meg és ne mondatokat írj! Gyakori hiba, hogy ebbe a mezőbe olyan szövegek kerülnek, melyeknek a leírásnál lenne a helye.

Példa helyes címkék megadására:
olaszország, italia, reggio lazio, róma, rome, scala sancta, szent lépcső

Példa hibás címke megadásra:
Ez egy tök jó hely, sokszor járunk ide.

Ne feledd: egy címke vesszőtől vesszőig tart! Fenti hibás példa így mindössze 2 db címkét tartalmaz.

Mikor voltál itt
Megadhatod, hogy mikor voltál a megadott helyen. Ha nem csak egy napig tartózkodtál ott, akkor megadhatsz egy kezdő és egy befejező dátumot is.

Webcím
A helyszínedhez egy tetszőleges webcímet is megadhatsz. Ha a hely rendelkezik saját weblappal, akkor add meg azt. Ha nincs ilyen, de találsz egy olyan webhelyet, ahol az általad meglátogatott helyszínről további hasznos információ található (pl: Wikipedia), akkor add meg azt a címet.


Egy útvonal több helyszínének a publikálása

Egy útvonal és az ahhoz tartozó helyszínek publikálás több lépésből áll. Elsőként magát az útvonalat kell létrehozni az Új útvonal oldalon. Itt megadhatod az út elnevezését, leírását, láthatóságát. Ha rendelkezel GPS készülékkel és rögzítetted vele a megtett útvonaladat, és ez rendelkezésedre áll GPX formátumú állományként, akkor itt feltöltheted azt is. A GPS által rögzített útvonalad megjelenik majd a térképen.

Miután elkészült az útvonalad, akkor veheted fel az út egyes helyszíneit (állomásait). Ehhez keresd elő a térképen azt a pontot, ahol voltál és kattints oda. Az útvonal egy-egy helyszínének a közzétételekor szinte ugyanazokat az adatokat kell megadnod, mint amikor egy konkrét helyszínt teszel közzé.

Fontos tudnivaló, hogy az útvonalad egyes helyszíneinek sorrendje nem attól függ, hogy azokat milyen sorrendbe viszed fel a térképre, hanem attól, hogy az adatok megadásakor milyen időpontot írsz be a "Mikor értél ide" mezőbe.

Jó, ha tudod, hogy ha az útvonal létrehozását követően megváltozatod annak láthatóságát, akkor azzal együtt változik az útvonalhoz felvett összes helynek a láthatósága is. Ez persze fordítva is igaz: ha megváltoztatod egy helynek a láthatóságát, akkor az útvonalban szereplő további helyek, illetve maga az útvonal láthatósága is változni fog. Például, ha egy útvonalat titkosra állítasz át, akkor értelemszerűen a hozzátartozó összes helyszín is titkos lesz.


Egy térkép több helyszínének a publikálása

Egy térkép és az ahhoz tartozó helyszínek publikálás több lépésből áll. Elsőként magát a térképet kell létrehozni az Új térkép oldalon. Itt megadhatod a térkép elnevezését, leírását, láthatóságát.

Miután elkészült a térképed, akkor veheted fel a hozzá tartozó helyszíneket. Ehhez keresd elő a térképen azt a pontot, ahova menni készülsz, vagy valamiért fontos helyszín és kattints oda. Egy-egy pont közzétételekor szinte ugyanazokat az adatokat kell megadnod, mint amikor egy konkrét helyszínt teszel közzé.

Új helyszínt a térkép bal oldalán taláható "Helykereső" doboz segítségével is felvehetsz! Írd be a keresendő helyet, majd a térképen megjelenő ablakban egyszerűen kattints a "Mentés" gombra.

Meglévő helyszín megváltoztatására nyílik lehetőséged, ha a térképen megjelenő ikont megfogod az egérrel és egyszerűen áthúzod a kívánt helyre! Miután az egeret elengeded az új pozíció mentése automatikusan megtörténik. Ez lehet, hogy eltart néhány másodpercig, légy türelemmel!

Jó, ha tudod, hogy ha a térkép létrehozását követően megváltozatod annak láthatóságát, akkor azzal együtt változik a hozzá felvett összes helynek a láthatósága is. Ez persze fordítva is igaz: ha megváltoztatod egy helynek a láthatóságát, akkor a térképen szereplő további helyek, illetve maga a térkép láthatósága is változni fog. Például, ha egy térképet titkosra állítasz át, akkor értelemszerűen a hozzátartozó összes helyszín is titkos lesz.


Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Súgó » Helyszín publikálása Copyright © 2007-2021 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Felhasználási feltételek | Adatvédelem |