Legnagyobb családfák
Legújabb videofilmek
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely

Költözés


Az Itt voltam! webhely költözik!

A jövőben az awilime szabadidő magazin utazás rovatában lesz elérhető megújult formában, számos új funkcióval együtt! Új helyszíneket közzétenni már csak az új weboldalon lehet. A már közzétett régi helyszínek automatikusan átkerülnek az új weblapra. Ez a folyamat több napig is eltart, kérjük légy türelemmel, ha az általad közzétett tartalmak még nem vagy csak részben kerültek át!

Családfa súgó

A családfa oldala új helyre költözött:
csaladfa.animare.hu

Hozzátartozók szerkesztése

A személyek felvitelének sorrendje igen fontos! Először mindig a szülőket add meg, majd ha van, akkor a testvéreket, utána a kapcsolatokat, és végül a gyermekeket!

Ezt követően mutass rá egy újonnan felvett személyre. Az ekkor megjelenő menüben válaszd a "Hozzátartozói" menüpontot, annak érdekében, hogy az ő közeli hozzátartozóit is megadhasd.

Ezzel a módszerrel felépítheted a teljes családfádat.

A személyek felvételének sorrendje azért fontos, mert a családfa sok esetben automatikusan létrehozza a kapcsolatokat a személyek között, annak érdekében, hogy neked minél egyszerűbb legyen a dolgod. Például: ha egy férfinek már fel van véve a felesége és megadod a gyermekét, akkor e gyermekhez automatikusan hozzá lesz rendelve az apa és az anya is. Ezért fontos, hogy a gyermekek előtt mindig a kapcsolatokat vedd fel!

Egy-egy személyre rámutatva az alábbi menüpontok érhetőek el:
Hozzátartozói
Adatlapja
Családfája
Fénykép cseréje
Meghívó küldése
Kapcsolat szerkesztése
Ez a kapcsolat legyen az aktív
Másik személyt választok
Személy törlése
Fontos tudnod, hogy egy menüpont csak akkor jelenik meg, ha az az adott személynél végrehajtható funkciót takar, így nem biztos, hogy minden esetben az összeset látod.

"Hozzátartozói" menüpont

Ezt a menüpontot választva az adott személy lesz a kiválasztott, akinek megadhatod az anyját, apját, testvéreit, kapcsolatait, illetve gyermekeit.

"Adatlapja" menüpont

Az adott személy adatlapját tekintheted meg, ahol láthatóvá és szerkeszthetővé válnak a személyes adatai, iskolái, munkahelyei, elérhetőségei, fényképe, avatarja, egyszóval minden személyhez köthető adata.

"Családfája" menüpont

Itt megtekintheted a családfa kirajzolását, mely úgy történik, hogy a kiválasztott személy kerül a középpontba és ő köré épül fel a teljes családfa.

"Fénykép cseréje" menüpont

Lehetőséged van egy tetszőleges fénykép feltöltésére a kiválasztott személyhez.

"Meghívó küldése" menüpont

Ha egy személynek nem küldtél meghívót a létrehozásakor, akkor lehetőséged van arra is, hogy utólag hívd meg őt.

"Kapcsolat szerkesztése" menüpont

Két ember közötti kapcsolat szerkesztésére nyílik lehetőséged e menüpont választását követően. A megnyíló lapon megadhatod, hogy aktuálisan milyen típusú kapcsolat van érvényben kettejük között: barátok, jegyesek, házasok. Ezen felül megadhatod az adott kapcsolatukhoz tartozó adatokat is, például, hogy mikor és hol ismerkedtek meg, mikor és hol volt az esküvőjük, stb.

"Ez a kapcsolat legyen az aktív" menüpont

Ha a kiválasztott személy több kapcsolattal is rendelkezik, akkor ezek közül mindig csak egy lehet az aktuális. Automatikusan az lesz az aktív kapcsolat, amelyik személyt a legutóbb vetted fel. Ha azonban ez nem felelne meg a valóságnak, akkor e menüpont választásával bármikor megmondhatod, hogy a kiválasztott személynek ki legyen az aktív kapcsolata. Ez a beállítás fontos, hiszen több mindent is befolyásol! Például egy új gyermek felvitelekor automatikusan az a két személy lesz a szülő, akik között aktív kapcsolat van! Ha a valóságban azonban nem e két személy a gyermekhez tartozó szülő, akkor sincs gond, ebben segít majd a "Másik személyt választok" menüpont.

"Másik személyt választok" menüpont

Egy gyermek felvételekor előfordulhat olyan eset, hogy a számára automatikusan kiválasztott szülők nem a megfelelőek lesznek. Ilyen akkor fordulhat elő, ha rossz sorrendben veszed fel a személyeket. Ezt a menüpontot választva azonban korrigálhatod a hibát és kiválaszthatod az adott személy valós szüleit.

"Személy törlése" menüpont

Egy személyt törölhetsz is a családfából. Ezt azonban jól fontold meg, mivel a törlés visszavonhatatlan művelet és elvész minden adat, minden feltöltött fénykép is, mely az adott személyhez köthető. Fontos tudnod azt is, hogy egy személy nem minden esetben törölhető. Ha például már meg van adva a személy anyja és mondjuk egy gyermeke is, akkor ő már nem törölhető, hiszen ebben az esetben megszakadna a családfa folytonossága, nem lehetne végigmenni a fán. Ezért csak olyan személyt tudsz törölni, akinél a törlés után nem állna elő ilyen hiba.

Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Súgó » Családfa súgó » Hozzátartozók szerkesztése Copyright © 2007-2020 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Felhasználási feltételek | Adatvédelem |