Legnagyobb családfák
Legújabb videofilmek
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely

Költözés


Az Itt voltam! webhely költözik!

A jövőben az awilime szabadidő magazin utazás rovatában lesz elérhető megújult formában, számos új funkcióval együtt! Új helyszíneket közzétenni már csak az új weboldalon lehet. A már közzétett régi helyszínek automatikusan átkerülnek az új weblapra. Ez a folyamat több napig is eltart, kérjük légy türelemmel, ha az általad közzétett tartalmak még nem vagy csak részben kerültek át!

Családfa súgó

A családfa oldala új helyre költözött:
csaladfa.animare.hu
Új családfa létrehozása
Hozzátartozók szerkesztése
Hogyan szerkeszthetem a rokonaimmal közösen a családfát?
Ha valakit meghívok a családfába, akkor ő milyen jogosultságokkal rendelkezik?
Hogyan szüntethetem meg valakinek a szerkesztési jogát?
Több kapcsolat esetén kik lesznek a felvett gyermek szülei?
Nem a megfelelő személy került valakinek az anyjához, vagy apjához. Hogyan korrigálhatom?
Volt feleség - aktuális feleség. Hogyan változtassam?
Még nem a feleségem, csak a menyasszonyom. Hogyan korrigálhatom?
Nem működik a családfa kirajzolása, mit tegyek?

Új családfa létrehozása
Regisztráció és bejelentkezés után az "Új családfa" menüpontot választva létrehozhatod te is a családfádat. A személyek felvételével kapcsolatos tudnivalókat olvasd el a "Hozzátartozók szerkesztése" című témakörből.

Hogyan szerkeszthetem rokonaimmal közösen a családfát?
Meghívót kell küldened annak, akivel közösen kívánod szerkeszteni a családfát. Erre két lehetőséged is van:
1. Ha még nem vetted fel a személyt, akkor a "Hozzátartozók szerkesztése" menüpont választása után az új személy felvételénél add meg a meghívandó személy e-mail címét és jelöld meg a "Meghívó" és a "Szerkesztheti" jelölőnégyzetet is.
2. Ha már egy felvett személyt szeretnél utólag meghívni, akkor a "Meghívók" menüpont választása után jelöld ki ezt a személyt, add meg az e-mail címét és jelöld meg a "Szerkesztheti" jelölőnégyzetet, majd küldd el a meghívót.
Mind a két esetben egy e-mail kerül elküldésre a megadott címre. Ha a meghívott személy ezzel az e-mail címmel regisztrálja magát az Itt voltam! webhelyen és bejelentkezik, akkor a "Meghívók" lapon elfogadhatja az általad küldött meghívást és ezzel beléphet a családfába és szerkesztheti azt.

Ha valakit meghívok a családfába, akkor ő milyen jogosultságokkal rendelkezik?
Egy személyt kétféle módon lehet meghívni: az egyik esetben engedélyezheted számára, hogy ő is szerkeszthesse a családfát, míg a másik esetben csak nézelődhet, de nem módosíthat, nem törölhet, nem változtathat meg semmit. Abban az esetben, ha szerkesztési jogot is adsz a számára, akkor az alábbi cselekvések kivételével bármit megtehet a családfáddal! Ezért csak olyan embernek adj szerkesztői jogot, akiben teljesen megbízol.

Szerkesztői joggal rendelkező családfa tagja bármit megtehet, kivéve az alábbiakat:
- Nem törölheti a családfát.
- Nem küldhet más személyeknek meghívót.
- Nem módosíthatja a családfa láthatóságát és elnevezését.
- Nem módosíthatja a tagok szerkesztői jogait.

Szerkesztői joggal nem rendelkező meghívott tag a fenti korlátozásokon túl, még az alábbi funkciókat sem használhatja:
- Nem tölthet fel új fényképet a családfa albumába.
- Nem írhat új bejegyzést az üzenőfalra.
- Nem tekintheti meg a szerkesztési naplót.
- Nem mentheti le a családfát sem XML, sem GEDCOM típusú állományba.

Hogyan szüntethetem meg valakinek a szerkesztési jogát?
A "Tagok" menüpont választása után láthatod, hogy kinek milyen joga van. Ebben a táblázatban a Művelet oszlopban kattints az adott személynél lévő Módosítás linkre. Ezt követően meg tudod változtatni az adott személy jogosultságát.

Több kapcsolat esetén kik lesznek a felvett gyermek szülei?
Ha egy személyhez több kapcsolat tartozik, akkor ezek közül mindig csak egy lehet aktív. A többi volt feleség, vagy volt férj státuszt kapja. Amikor felveszel egy új gyermeket, akkor annak a szülei mindig az aktuális kapcsolat alapján kerülnek meghatározásra.

Nem a megfelelő személy került valakinek az anyjához, vagy apjához. Hogyan korrigálhatom?
Keresd elő azt a személyt, akihez nem a megfelelő személy lett hozzárendelve anyaként, vagy apaként. A kereséshez használhatod például a "Személyek listája" menüpontot, ahol megjelenik egy táblázatban a családfa összes személye. Ha megvan a problémás személy, akkor kattints az alatta található "Hozzátartozói" nevű linkre. A megnyíló oldalon mutass rá az anyára, vagy apára. Ekkor látható lesz a hozzátartozó menürendszer. Itt válaszd ki a "Másik személyt választok" menüpontot. Ekkor lehetőséged nyílik arra, hogy egy már meglévő személyt válassz, vagy felvegyél egy újat. Abban az esetben, ha az adott személy anyja, vagy apja ismeretlen, akkor válaszd a legördíthető listából az "Anya ismeretlen", vagy "Apa ismeretlen" tételt.

Volt feleség - aktuális feleség. Hogyan változtassam?
Ha egy személyhez több kapcsolatot viszel fel a "Hozzátartozók szerkesztése" lapon, akkor ezek közül mindig csak egy lehet az aktív. Ez automatikusan mindig a legutóbb felvett személyhez lesz beállítva. Ha a valóság más lenne, akkor ezt megváltoztathatod. Ehhez mutass egérrel arra a személyre, akit a rendszer jelenleg a volt feleség, vagy a volt férj státusszal jelöl meg és válaszd ki az "Ez a kapcsolat legyen az aktív" elnevezésű menüpontot.

Még nem a feleségem, csak a menyasszonyom. Hogyan korrigálhatom?
Ha egy személyhez felveszel egy kapcsolatot a "Hozzátartozók szerkesztése" lapon, akkor alapértelmezésként ők házastársnak lesznek beállítva. Abban az esetben, ha a kapcsolat típusa más jellegű, akkor van lehetőséged ezt módosítani élettársi kapcsolatra, jegyességre, vagy ismeretségre is. Ehhez mutass rá az adott személyre, majd a megjelenő menüben válaszd ki a "Kapcsolat szerkesztése" nevű menüpontot. Ezt követően megnyílik az adatlap, ahol kiválaszthatod, hogy melyik típusú kapcsolat az aktív.

Nem működik a családfa kirajzolása, mit tegyek?
A családfa kirajzolása a Microsoft Silverlight technológiájával történik. Ehhez le kell töltened egy kisméretű programot, mely telepítése folyamán beépül a böngésződbe. Ennek hiányában a családfa kirajzolása nem lehetséges. További információ: Microsoft Silverlight.

Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Súgó » Családfa súgó Copyright © 2007-2021 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Felhasználási feltételek | Adatvédelem |